AROUND TOWN WANDELROUTE

ZATERDAG 25 MEI 2024

Volg de route op het kaartje en wandel ‘Around Town’. Nieuwsgierig naar meer informatie over de plekken waar je langskomt? Vind hier leuke weetjes en ontdek alles over Schiedam.

Wandel de Around Town route met gids
13.00 en 15.00 uur vertrek

Lees meer
Stadsgidsen Rob van der Stel en Rob Vollaard nemen je mee langs de Around Town route en vertellen je onderweg alles over Schiedam. Deze ras-Schiedammers weten je ongetwijfeld te verrassen met hun kennis.

Informatie

- Starttijd: 13.00 uur en 15.00 uur. Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent.
- Locatie start: Voor Stadhuis op de Grote Markt.
- Duur: de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.
- Reserveren: de wandeling met gids is gratis, maar vol = vol. Reserveer door een mail te sturen naar info@aroundtownschiedam.nl.

Muziek in de stad
12.00 tot 18.00 uur

Lees meer
Ontdek muzikaal talent van Codarts en dans Salsa bij POST.

Codarts 13.00 tot 17.00 uur

Op verschillende locaties in de stad geniet je van muzikale optredens door Codarts. Elke locatie heeft om het kwartier een optreden.

- Land van Belofte
- Grote Markt
- Hoogstraat - Passage
- Hoogstraat – kruising Lange Achterweg

Salsa in POST – SalsaDam
12.00 tot 18.00

Ben je klaar om je dansmoves te laten stralen onder de stralende zon? Zaterdag 25 mei organiseert POST Schiedam SalsaDam! Een onvergetelijk (gratis) salsa-ervaring voor beginners. Dompel jezelf onder in de wereld van salsa en bachata tijdens drie gezellige sessies.

Leer de basisstappen onder deskundige begeleiding en laat je meeslepen door de opzwepende muziek. Of je nu solo komt of met een partner, iedereen is welkom om mee te doen!

Inschrijving niet nodig, loop gezellig langs.

Tijden workshops:
12.00 - 12.30 uur
14.00 - 14.30 uur
16.00 - 18.00 uur

Optredens Art Galleries
14.00 - 16.00 uur

Lees meer

De volgende voorstellingen vanuit de ‘Art Route Schiedam X Around Town’ vinden plaats in de wandelroute. Benieuwd naar het hele programma van de Art Route Schiedam X Around Town?


Bekijk het hier

Havenkerk (A)
14.00 - 14.20 uur
Dansvoorstelling ‘The Persistence of memory’.
Choreografie: Matea Kiselichka i.s.m. Magnezy Dance productions), muziek: Sara Zambon

Een dansvoorstelling geïnspireerd door het surrealisme van Dali en Magritte, waar dansers Matea Kiselichka en Anneloes van Schuppen op zoek gaan naar de balans tussen de rationele visie op het leven en de vervormde surrealistisch wereld van dromen en onbewuste creativiteit.

Galerie Jabelle (B)
15.30 - 16.00 uur en 16.30 - 17.00 uur
Livemuziek van Carolina Gemmel en Fransisco Rodriguez. Jonge talenten van Codarts, Carolina zingt een mix van gevarieerde en bekende jazzstandards en Zuid-Amerikaanse folksongs, begeleid door Fransisco Rodriguez op piano.

OpenArtExchange (C)
15.40 - 16.00 uur
Dansvoorstelling ‘The Persistence of memory’.
Choreografie: Matea Kiselichka i.s.m. Magnezy Dance productions), muziek: Sara Zambon

Een dansvoorstelling geïnspireerd door het surrealisme van Dali en Magritte, waar dansers Matea Kiselichka en Anneloes van Schuppen op zoek gaan naar de balans tussen de rationele visie op het leven en de vervormde surrealistisch wereld van dromen en onbewuste creativiteit.

Bekijk de volledige Art Route X Around Town

Schiedamse hotspots waar je langs loopt
Hele dag

Lees meer
D Locomotiefsteeg
Jeneverkunstwerk Overloop in de Locomotiefsteeg is een 50 meter lang beloopbaar kunstwerk en slingert van de oudste dijk van Schiedam, de Hoogstraat, naar het water aan de Lange Haven.

Het kunstwerk bestaat uit ruim 1.100 kleitegels met daarop 300 verschillende Schiedamse jenevermerken, aangebracht met brandijzers.

Meer over deze hotspot

E Nationaal Jenevermuseum
Open van 11.00 tot 17.00
Stap in de wereld van de jeneverindustrie en leer alles over de historie van jenever aan de hand van persoonlijke verhalen. Het Jenevermuseum is ook een locatie van de Art Route Schiedam. In de Melcherszaal is de tentoonstelling ‘De vriendenfles 2024 – Marita Beukers’ te zien.

Actuele info over het museum vind je hier

F Stedelijk Museum Schiedam
Open van 11.00 tot 17.00
Er zijn vijf lopende tentoonstellingen te bezichtigen in het Stedelijk Museum, naast een permanente tentoonstelling over de geschiedenis in Schiedam en Kunst in het trappenhuis. Tentoonstellingen:

- Uit Armoede; Kunst, geschiedenis en verhalen
- AiRich; Afrofuturistic visions
- Volkskrant Beeldende kunstprijs 2024
- Geert Mul; Reflecties in een virtuele natuur
- Else Altfeld; Eeuwigheid van de maan

Ontdek het Stedelijk Museum Schiedam

G Zakkendragershuisje
Dit rechthoekige gebouw met een zakkendrager als windvaan is gebouwd in 1725. Vroeger was dit het Gildehuis van het zakkendragersgilde. De klok in het torentje werd geluid als er een schip binnenkwam, waarop de zakkendragers naar hun Gildehuis kwamen om o.a. het graan te lossen voor de Jeneverindustrie!

Meer weten?

H Glasfabriek en distillers
Loop ook even het centrum uit op de Buitenhavenweg. Langs de Buitenhavenweg zijn diverse distilleerderijen gevestigd. Sommige al eeuwen. Ook loop je langs de Glasfabriek, een creatieve broedplaats waar tentoonstellingen te zien zijn en optredens plaatsvinden als onderdeel van de Art Route x Around Town. Ook vind je hier gezellige horeca.

Meer over de Art Route

Around Town Market
10.00 tot 17.00 uur

Lees meer

Meer dan 30 ondernemers staan met een kraam op de Hoogstraat. Daarnaast zijn er leuke gratis activiteiten te doen en kleine optredens te bekijken op straat. Doe daarnaast mee aan de “Koop en Win Actie”en maak kans op mooie prijzen.


Alle voorwaarden van de ‘’Koop en Win Actie’’

Creatieve workshops
13.00 tot 18.00 uur

Lees meer
De hele middag vinden er verschillende creatieve workshops plaats op de Appelmarkt en in de tuin van het Stedelijk Museum. De workshops zijn doorlopend, iedereen kan gratis meedoen. Benieuwd naar het hele programma? Kijk hier.

015 Keramiek
13.00 tot 18.00
015 Keramiek is een Schiedams pottenbakatelier en verzorgt doorlopend workshops van 13.00 tot 18.00. De workshop is geschikt voor alle leeftijden, schuif aan en versier je potje met bijzondere technieken. Of daag je vrienden uit om de hoogste pot te maken, op een echte draaitafel.

Graffiti spuiten met Lastplak
13.00 tot 18.00
Lastplak is een groep met negen kunstenaars, allen verschillende achtergronden en vaardigheden. Hun werk is te vinden over de hele wereld en jij kan ze live te werk zien gaan! Ook leren ze je de techniek achter graffiti spuiten, en dat is nog niet zo makkelijk. Durf jij het aan?

Kunst op de Molens
Hele dag

Lees meer

Bekijk reusachtige kunstwerken op de Schiedamse molens. Tijdens de route loop je hierlangs. Schiedamse kunstenaars hebben zich uitgeleefd met het thema ‘Schiedams erfgoed’. Het resultaat is te zien op doeken van 6 bij 6 meter.

 

Ontdek meer over het project de Kunst op de Molens, de kunstenaars en hun werken

Informatiepunten en EHBO
Hele dag

Lees meer

Op verschillende locaties op de kaart vind je een informatiepunt. Dit zijn de torentjes waarop alle informatie te vinden is. Zo lees je hier het programma, zie je het kaartje in het groot en ontdek je meer over Around Town.


EHBO post:
In Shop (Hoogstraat 142) is een EHBO punt gevestigd waar je terecht kunt tussen 12.00 en 18.00 uur.

WIL JE OOK DE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?