IDDF IN CONCERT


VRIJDAG 2 & ZATERDAG 3 JUNI 2023

DOUWE BOB


VRIJDAG 2 JUNI 2023


Wie is… Douwe Bob?
Douwe 'Bob' Posthuma is een geboren en getogen Amsterdammer. Op zijn zesde krijgt hij zijn eerste pianoles en als hij veertien jaar oud is, voegt hij hier gitaar en zang aan toe. Het maken van muziek leert Douwe van zijn vader, die deel uitmaakte van de kunstenaarsgroep 'The Fool' en ontwerpen maakte voor onder andere The Beatles. Zijn moeder was actief als danseres.
Muziek
In eerste instantie speelt Douwe vooral klassieke muziek, maar al snel maakt hij de overstap naar jazz. Daarna begint hij zich volledig op een carrière als singer-songwriter te richten en begint hij aan zijn eerste album. Daarin hoopt hij vooral zijn eigen, countryachtige stijl en manier van schrijven naar voren te kunnen brengen. Hij wil zijn eigen muziek kunnen maken en kan zich geen leven voorstellen zonder het schrijven van zijn eigen teksten.
Hoogtepunten
Douwe Bob won in augustus 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisiesongfestival en werd drie keer onderscheiden met een Edison.

DOUWE BOB


MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS