ART ROUTE SCHIEDAM X IDDF

VRIJDAG 26 MEI T/M DONDERDAG 1 JUNI 2023


De Art Route Schiedam is een vaste route die voert door het oude stadscentrum van Schiedam met zijn monumentale museumkwartier, grachten, molens en het oude stadspark.


Deelnemers Art Route Schiedam:

 • OpenArtExchange
  Hoogstraat 85
 • Stedelijk Museum Schiedam
  Hoogstraat 112
 • Galerie 158
  Hoogstraat 158
 • Galerie Voûte
  Lange Nieuwstraat 191 (Art Centre Schiedam)
 • Galerie DIRT Market
  Lange Haven 106
 • Jenevermuseum
  Lange Haven 74-76
 • Galerie Jabelle – Jacques Tange
  Lange Haven 70
 • Galerie Chimaera
  Lange Haven 77 (Gesloten tijdens IDDF Around Town)
 • Stichting Tone & Image
  Lange Nieuwstraat 191 (Art Centre Schiedam)
 • Stichting KunstWerkt
  Lange Nieuwstraat 191; (Art Centre Schiedam)
 • De SodaFabriek
  Makkersstraat 3
 • Stichting Ultraum/De GlasFabriek
  Buitenhavenweg 142

Tijdens IDDF Around Town bieden meerdere galeries podium aan muziek- en dansoptredens, openingen en sessies.


Vrijdag 26 mei


16.00 u en 17.15 u in Galerie 158
Troubled Triple


17.00 u tot 01.00 u in Ultraum/Glasfabriek
OpenAteliers met live schildersessies


Zaterdag 27 mei

Van 12 u tot 17 u een watertaxi tussen Sodafabriek, Glasfabriek, Vismarkt en Koemarkt

12.30 u in Sodafabriek
Opening drijvende waterkunst ‘Beam beings’ van Reinco Hallenga


13.30 u tot 14.00 u in Art Centre Schiedam / Galerie Voute
Magnezy Dance Productions dansperformance ‘SELF-HELP’ door Margarida Constantino


13.30 u tot 14.30 u in Sodafabriek
Ultralelluk


14.45 u tot 15.15 u in OpenArtExchange
Magnezy Dance Productions dansperformance ‘SELF-HELP’ door Margarida Constantino i.c.m. opening groepstentoonstelling Ties.


15.00 u tot 18.00 u in Sodafabriek
Live schildersessie Elvira van Bronckhorst


16.00 u en 17.30 u in Galerie Jabelle
Juliana Martina


20.00 u tot 02.00 u in Ultraum/Glasfabriek
DJ Programma: Peltenburg Space Arp Peet


Zondag 28 mei

Van 12 u tot 17 u een watertaxi tussen Sodafabriek, Glasfabriek, Vismarkt en Koemarkt

12.30 u tot 15.30 u in Sodafabriek
Live schildersessie Elvira van Bronckhorst


15.30 u en 16.45 u in OpenArtExchange
Omar Ka & Friends


17.30 u tot 22.00 u in Sodafabriek
Luisterevenement Pelagic Ambient


Maandag 29 mei


14.30 u en 16.15 u in KunstWerkt
Trio Emma Beukelman, Jochem Rijndertse, Kim Nieuwland


15.30 u en 16.45 u in Tone & Image Gallery
Harry Emmery / Wolf Martini – icm Opening Dutch Masters 6 * Ron Jenner


Donderdag 1 juni


14.00 u in Tone & Image Gallery
Rondleiding door curator Wim van Zon langs twee tentoonstellingen: 'The Beatles Reunited' met foto's uit de begintijd van The Beatles door wereldberoemde fotografen en 'Dutch Masters 6 * Ron Jenner' met foto's van de hoffotograaf van het North Sea Jazz Festival in de jaren 90.


Reserveren via toneandimagegallery@gmail.com, kosten 6 euro.


PRAKTISCHE INFO


Datum: Vrijdag 26 mei t/m maandag 29 mei
Locatie: Galeries en art spaces
Toegang: Vrij toegankelijk

Over Troubled Triple
Troubled triple werd opgericht als huiskamerproject in coronatijd. Op het programma staan covers van Hendrix, Lou Reed & The Velvet Underground, Cave, Cash, Cohen, Van Zandt en Waits. Troubled Triple bestaat uit Diederik Klomberg (Piano & zang), Michiel Stander (Basgitaar) en Pieter Metselaar (Gitaar).


Over Liat Magnezy – ‘SELF-HELP’
"SELF-HELP: how to make babies, have a career and eat organic" is een duet van choreograaf Margarida Constantino in de vorm van een zelfhulpboek, gevangen in de beperkingen van een bewegingsvoorstelling. Het vertelt ons het verhaal van de belachelijke verwachtingen van coming-of-age door middel van radicaal satirische observaties. SELF-HELP hervormt de aard van de voorstelling en haar conventies door in en uit de vierde wand te stappen. De clou: een kritiek op zelfspot. SELF-HELP demystificeert de onderwerpen immigratie, werkloosheid en op geslacht gebaseerde sociale structuren door persoonlijke anekdotes te delen van nomadische aspirant-kunstenaars en gender-non conforme feministen. Het humoristische, confronterende SELF-HELP is de bestseller van het jaar.

Dans: Margarida Constantino en Rodrigo Ribeiro


Over Ultralelluk
Ultralelluk is een kleinpunkband bestaande uit drie performers die ook individueel te bewonderen zijn op diverse podia.
Tim Albus (Bas): Roadie, Filmmaker, Koorzanger, Organisator en Veroorzaker van letters en podiumvulsel.
Max van Deurzen (Gitaar): Theater-, Komedie- en Performancemaker uit de Amsterdamse Ondergrond, lid van de Skér familie en Amerikaliefhebber.
Sven de Swerts (Zang): Podiumbeest uit de Kempen, opgevoed op de planken. Theatrale woorden over alledaagse verhalen en gewrichten met de nodige zelfspot en gedoseerde verwarring.


Over Juliana Martina
Juliana Martina is een Nederlands-Caribische vocalist/componist met Colombiaanse roots die op dit moment in Rotterdam woonachtig is. Samen met haar vaste gitarist brengt zij songs die hun oorsprong vinden in Latijns-Amerikaanse volksmuziek met een jazzy touch. In 2022 werd Juliana als een van de drie Young Creators gekozen door On The Roof in hun talentontwikkelingsprogramma. Dat leidde tot uitverkochte concerten in Nederland.
Later in 2023 komt haar debuutalbum uit.


Over Omar Ka
Omar Ka is a Fula singer living in Rotterdam. The Fulani are the most widespread of all West African peoples. Traditionally cattle herding nomads, Fulani communities have settled in Cameroon, Niger, Mali, Guinea, Senegal and Nigeria. Wherever they went, they developed distinctive cultural practices and musical styles.


Omar Ka was born in 1973 in Senegal, though his family roots lie in Niger. His sensitive vocals and intricate guitar melodies tell instantly of his Nigerian ancestry, while mbalax, reggae and funk beats ground his music firmly in the bustling streets of Dakar. He is performing all over the world with bands consisting of musical friends


Over Pelagic Ambient
Pelagic is een reeks luisterevenementen die muzikanten en DJ's uitnodigen om diepe soundscapes, ambient en downtempo muziek af te spelen, in een ontspannen en intieme omgeving. We streven ernaar een sociale ruimte te creëren die actief luisteren aanmoedigt, door te experimenteren met geluid, licht en algemene curatie van de ruimte.


Over het Trio Emma Beukelman
Emma Beukelman maakt een combinatie van kwetsbare, poëtische, Nederlandstalige spoken word en Bosnische Balkanmuziek. Het is een weerspiegeling van Emma's roots. Wat deze twee uitersten met elkaar verbindt is het vieren van het leven tot in alle uiteenlopende details. Samen met haar violist en cellist nodigt Emma je uit om je over te geven aan het moment, de emoties, de muziek, de kwetsbaarheid.


Over Harry Emmery en Wolf Martini
Hoewel hij begon op cello, koos de muzikale Harry Emmery op 16-jarige leeftijd voor de contrabas. Vanaf die tijd speelde hij in popbands en dook op de belangrijkste plaatsen voor de jazz op. Zeven jaar was hij basgitarist en contrabassist bij het Metropole Orkest. Als begeleider van Nederlandse topmuzikanten, en al sinds 1978 met een recordaantal van bijna 100 optredens op het North Sea Jazz Festival, speelde hij met grote namen als Deedee Bridgewater en Freddie Hubbard. Tegenwoordig is Harry docent op het conservatorium in Utrecht en vaste kracht in de Candy Dulfer Jazzband. Met zijn zelf ontwikkelde techniek kan hij zijn contrabas laten klinken als een orkest.


Wolf Martini speelt gitaar op een groovy manier die een mainstream jazz-gevoel zoals die van Kenny Burrell en Wes Montgomery combineert met een mix van funk a la Nile Rodgers (ChiC) en smooth jazz van George Benson.Wolf heeft zijn eigen stijl ontwikkeld die zijn passie voor groove, latin, jazz en pop laat horen. Hij is te horen op cd’s van onder meer Mathilde Santing, Deborah J.Carter en het Metropole Orkest. Zijn optredens in de popmuziek variëren van Candy Dulfer tot George Baker. Een optreden van het duo Emmery / Martini kan gerust van wereldniveau genoemd worden.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS