CHEF'SPECIAL

ZATERDAG 3 JUNI 2023

Wie is… Chef’Special?
De band werd opgericht in 2008. Chef'Special is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote naam in de Nederlandse muziek. De band brengt een mix van funk, reggae en hiphop met elementen uit pop en rock. Vrolijke, opzwepende muziek, met zang en raps van de charismatische frontman Joshua Nolet.

Muziek
In 2009 brengt Chef’Special hun eerste EP ‘Hungry’ uit, die met een spetterend concert gepresenteerd wordt in het poppodium Patronaat in Haarlem. De band werkt in 2010 hard aan hun debuutplaat One For The Mrs., die in maart 2011 verschijnt. In het seizoen van 2011/2012 is Chef'Special de huisband van De Wereld Draait Door. Heel Nederland maakt kennis met hun vrolijke en unieke nummers. In 2014 komt Chef'Special met een tweede studioalbum getiteld Passing Through. Daar staan onder andere de singles 'On Shoulders' op en 'In Your Arms'. Dit laatste nummer schrijft Joshua last-minute, vlak voor het opnemen van het album, voor zijn overleden vader. Het nummer wordt al snel een van hun grootste live-successen.

Hoogtepunten
De volgende stap is een doorbraak in Amerika. In 2015 tourt Chef’Special door de Verenigde Staten en daar blijven ze niet onopgemerkt! Het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Billboard tipt het nummer 'In Your Arms' als een track die je in de gaten moet houden.

In 2017 verschijnt het goed ontvangen album Amigo. In 2020 volgt het album ‘Unfold’, waarmee de band in 2021 de 3FM Award voor beste album wint. Dat jaar winnen ze ook de 3FM Award voor beste groep.


MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS