
IDDF RESTAURANTWEEK
BRASSERIE DE EENLING
In brasserie de Eenling kun je altijd terecht. Voor koffie, lunch, diner of een cocktail. Een Parijse brasserie, maar dan in het centrum van Schiedam en met lokale producten. De keuken van chefkok Marnix Benschop onderscheidt zich door lokale, biologische en seizoensgebonden producten.
In de brasserie geniet je van een Frans georiënteerd menu, uiteraard steeds met een bijpassend wijnarrangement. Naast het drie- of viergangenmenu biedt de eenling een uitgebreide lunch- dinerkaart met mooie vlees-, vis-, vegetarische gerechten. Ook kan je genieten van de verschillende speciaal bieren, champagnes, cocktails en lekkere borrelhapjes.
Geniet op zondag 28 mei van livemuziek bij De Eenling
IDDF MENU
BRASSERIE DE EENLING
Speciaal samengesteld voor het International Dutch Distillers Festival (IDDF).
Serious B(rood) Met boter.
Huisgemaakte zuurdesem met de spoeling van de moutwijn van Serious Bee Distillers
Voor
Terinne van jonge prei en bleekselderij
Emulsie van Lavas en Rutte celery gin
Cocktailparing Rutte celery gin & tonic
Tussen
Hand gedoken coquille of gebakken eendenlever
Met doperwtjes, tuinbonen, girolle
Met een crumble van Bobbys gin
(al de aromaten)
Jeneverbes, venkelzaad, coriander, rozenbottel, citroengras, kruidnagel, kaneel, cubeb peper
Cocktailparing Bobby’s Grandson
Hoofd
Parelhoen of zeeduivel
Met couscous salade, Hollandse groene asperges, salsa van Loopuyt
(Jeneverbes, lavendel,sinasappel, grapefruit, Kinabast, nootmuskaat,framboos,kardamom,inca moerbei, goijibes en korinander,
Cocktailparing Loopuyt Gimlet
Dessert
Sponge cake van spoeling
Mousse van vlierbloesem en acacia honing
Gemacereerde aardbeitjes
Cocktailparing Serious Bee Amber fizz
