IDDF IN CONCERT

GLASFABRIEK SCHIEDAM


IDDF in Concert zal plaatsvinden op het unieke terrein van de Glasfabriek Schiedam langs de Buitenhavenweg. Het terrein heeft een rijke historie en ligt midden in het Schiedamse Distillers District. Met zijn rauwe en industriële setting is deze plek het perfecte decor voor IDDF in Concert.
Het navigatieadres voor IDDF in concert is Buitenhavenweg 146, 3111 AS Schiedam.
Op deze pagina lees je meer over bereikbaarheid en de historie van deze prachtige locatie.

Bereikbaarheid


Het wordt sterk afgeraden om met de auto naar IDDF in Concert te komen. Er zijn beperkte parkeerplekken. Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Of kom met de fiets als je dichtbij woont!
 

Historie


In de Glasfabriek werden van 1853 tot 2017 miljarden glasverpakkingen geproduceerd. Bijna iedere Schiedammer heeft wel een familielid dat er ooit werkte.
In 1853 werd de eerste glasfabriek op het terrein gebouwd, in 1897 verrees de tweede ernaast. Door een verdubbeling van de jeneverexport waar flessen voor nodig waren, groeiden de fabrieken na 1900 sterk. De fabriek sloot zijn deuren in 2017, nadat hij in 2003 was overgenomen door een Amerikaans bedrijf. Het terrein wordt nu gebruikt voor diverse culturele activiteiten.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS