MOLEN DE KAMEEL

Praktische informatie


Locatie: Doeleplein 6, 3111 PA Schiedam
Datum: zaterdag 28 mei en zondag 29 mei
Tijd: Aanvang 14.00 uur en 16.00 uur. De rondleiding duurt 1,5 uur
Prijs: € 10 per persoon
Ticketverkoop: koop je tickets onderaan deze pagina

Breng tijdens IDDF Around Town een bezoek aan deze unieke molen! Kijk mee met een distillateur, proef verschillende dranken, luister naar een intiem live-optreden en bezoek de delen van de molen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.


Molen De Kameel is met zijn 30,5 meter hoogte tot bovenkant kap geen kleine jongen. Toch oogt hij bescheiden naast de oude windreuzen die Schiedam nog rijk is. Dat komt omdat deze nieuwste moutmolen oorspronkelijk is gebouwd in 1715, tijdens de beginjaren van de jeneverindustrie. De behoefte aan mout was toen nog niet zo groot zodat ook de molens konden volstaan met een rank postuur en een kleinere hoogte.
Tijdens het IDDF kun jij in 90 minuten Molen de Kameel ontdekken! Deze unieke tour begint met een rondleiding langs de verschillende verdiepingen van de molen en de balie (buitenbalkon), waarna je op de tweede zolder kunt genieten van een muzikale act.
Op zaterdag 28 mei zal Istvan Ouborg in de molen te horen zijn en op zondag 29 mei Joris Lutz. Op beide dagen vervolgt de tour met een proeverij en een uitleg van distillateur Sau Spirits. Sau is een ode aan jenever en sopi, een traditionele drank die bij speciale gelegenheden worden geserveerd. Sau is een jenever met Molukse invloeden, op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten zoals kruidnagel en limoen.
Aan het einde van de rondleiding is er tijd voor vragen: een unieke kans om alles te weten te komen over dit unieke product en de bereiding ervan.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS