INFORMATIE

ALLES WAT JE MOET WETEN

De hoogste molens van de wereld, monumentale pakhuizen, talloze ateliers, jeneverdistilleerderijen en bijzondere musea. Schiedam is een historische stad met een rauw randje.

Ontdek meer van Schiedam tijdens IDDF Around Town. Kunst, cultuur, architectuur en historie komen samen in een programma voor iedereen. De meeste activiteiten zijn gratis te bezoeken!

Activiteiten
Het programma voor 2024 is in ontwikkeling. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

JENEVER IN SCHIEDAM: DÉ DISTILLEERSTAD VAN NEDERLAND
In Schiedam ruik, proef en zie je overal de kenmerken van een distilleerstad. Het rijke erfgoed van de jeneverindustrie heeft diepe wortels in deze stad, en dat erfgoed blijft springlevend. De historische distilleerderijen en de indrukwekkende molens, die vroeger de jeneverproductie aandreven, herinneren nog steeds aan de tijd dat Schiedam bekend stond als dé plek voor jenever.

CELEBRATING DUTCH DISTILLERS DISTRICT
Van maart t/m juni viert S'DAM het Dutch Distillers District met verschillende spraakmakende evenementen. Proef meer dan 100 soorten gins, jenevers, cocktails en mocktails tijdens het Jeneverfestival 2024. Neem een kijkje in de hoogste molens ter wereld tijdens de Molendag Schiedam. Mis het World Cocktail Weekend niet, waarbij de distillers en horeca van Schiedam de handen ineenslaan om het ambacht van cocktails maken te vieren. Geniet van entertainment en ontdek verschillende rauwe locaties in de binnenstad tijdens het IDDF.

Kom jij ook langs in Schiedam? Meer informatie over het Dutch Distillers District is hier te vinden.

WIL JE OOK DE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?