INFORMATIE

ALLES WAT JE MOET WETEN

Het IDDF - International Dutch Distillers Festival - vindt dit voorjaar voor de derde keer plaats. Het festival is een ode aan Schiedam, haar industrie en de rijke geschiedenis van de stad.

IDDF wordt afgesloten met het spetterende tweedaagse festival IDDF In Concert. Tijdens dit festival geniet je van optredens van Nederlands beste artiesten. Daarnaast is er ruimte voor verrassende culturele activiteiten en kom je op het gebied van eten en drinken niets tekort. Laat je verwennen door de fantastische lokale restaurants en ontdek nieuwe smaken bij verschillende Schiedamse distillateurs. IDDF In Concert is een 18+ festival.

JENEVER IN SCHIEDAM: DÉ DISTILLEERSTAD VAN NEDERLAND
In Schiedam ruik, proef en zie je overal de kenmerken van een distilleerstad. Het rijke erfgoed van de jeneverindustrie heeft diepe wortels in deze stad, en dat erfgoed blijft springlevend. De historische distilleerderijen en de indrukwekkende molens, die vroeger de jeneverproductie aandreven, herinneren nog steeds aan de tijd dat Schiedam bekend stond als dé plek voor jenever.

CELEBRATING DUTCH DISTILLERS DISTRICT
Van maart t/m juni viert S'DAM het Dutch Distillers District met verschillende spraakmakende evenementen. Proef meer dan 100 soorten gins, jenevers, cocktails en mocktails tijdens het Jeneverfestival 2024. Neem een kijkje in de hoogste molens ter wereld tijdens de Molendag Schiedam. Mis het World Cocktail Weekend niet, waarbij de distillers en horeca van Schiedam de handen ineenslaan om het ambacht van cocktails maken te vieren. Geniet van entertainment en ontdek verschillende rauwe locaties in de binnenstad tijdens het IDDF.

Kom jij ook langs in Schiedam? Meer informatie over het Dutch Distillers District is hier te vinden.

WIL JE OOK DE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?